Atlas Veteriner Kliniği

Bize Yazın

[email protected]

Mikroçip Uygulama

Mikroçip Uygulama

Mikroçip Nedir?

Mikroçip yaklaşık bir pirinç tanesi büyüklüğünde, herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan, okuyucu bir cihaz tarafından gönderilen sinyallere karşılık olarak dünya üzerinde bir eşi daha bulunmayan ve International Committee for Animal Recording tarafından onaylı bir numarayı okuyucuya gönderen mikro cihazlardır.

Tamamen bio uyumlu bir koruyucu cam kapsül içindedir.
10 yılı aşkın araştırma ve geliştirme çalışmaları süresince ve yüz milyonlarca uygulama sonucunda hiçbir yan etkisi veya zararı görülmemiştir.
Pet tarafından taşındığı sürece herhangi bir rahatsızlık vermesi veya pet tarafından hissedilmesi mümkün değildir.
Petin tüm ömrü boyunca çalışmaktadır ve herhangi bir yenileme gerektirmemektedir.
Aşılama kadar basit ve göreceli olarak acısızdır. Sadece küçük bir rahatsızlık verdiğinden herhangi bir anestezi gerektirmemekte ve tavsiye edilmemektedir.

Bünyesinde bir kod numarası barındıran mikroçipler, evcil hayvanın deri altına özel enjektörü ile yerleştirilmektedir. Mikroçipin barındırdığı kimlik numarası bir veritabanına kaydedilmekte ve evcil hayvanla ilgili bilgiler bu veritabanına girilmektedir. Özel mikroçip okuyucular ile, hayvana temas olmadan hayvanın kimliği tespit edilmekte ve gerekli tüm bilgilere ulaşılmaktadır. Böylece kaybolan hayvanlar kolayca, hızlı bir şekilde sahiplerine kavuşturulmakta, ayrıca  sahipsiz sokak hayvanlarına uygulanan kuduz aşıları ve kısırlaştırma gibi işlemler takip edilebilmektedir. 

ISO 11784-11785 standartlarında üretilen ve bir pirinç tanesi büyüklüğünde, non-toksik ve biyo-uyumlu olan mikroçipler, evcil hayvana bir aşı uygulaması gibi kısa bir  süre içinde uygulanmaktadır. Uygulandığı evcil hayvanın deri altı bağ dokusuyla da kısa sürede kaynaşarak hayvana hayatı boyunca hiçbir rahatsızlık vermemektedir.

Hayvanıma  mikroçip taktırmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

0262 644 0019 numaralı telefonumuzu arayarak randevu almanız yeterlidir.

Mikroçipi taktırdıktan sonra çıkarmak mümkün mü?

Öncelikle mikroçipler tamamen non-toksik, biyo-uyumlu olduklarından evcil hayvanınıza en ufak bir zarar vermeyecektir. Ancak yine de çıkarmak isterseniz, cerrahi operasyon yapılarak mikroçipler çıkartılabilmektedir.

Ben yurtdışına çok seyahat ediyorum. Taktıracağım mikroçip yurtdışında da okunabilecek mi?

Mikroçiplerimiz ISO 11784-11785 standartlarında üretildiğinden tüm dünyada okunabilen mikroçiplerdendir.

Mikroçipler her hayvana uygulanabiliyor mu?

Mikroçipler, her hayvana uygulanabilmektedir.

Yurtdışına çıkışlarda sadece mikroçip taktırmak yeterli midir, başka bir şey gerekmekte midir?

Öncelikle sağlık karnesi (veteriner hekim onaylı), mikroçip, kuduz titrasyon testi gerekmektedir. İlgili tüm işlemler kliniğimizde yapılmakta olup, 0262 644 0019 numaralı telefonumuzu arayarak randevu almanız yeterlidir.

Avrupa'ya seyahat için;

Avrupa Birliği’ne Türkiye’nin de içinde bulunduğu üçüncü ülkelerden giriş yapacak olan pet hayvanlarına yönelik yeni bir uygulama başlatılmıştır. Bu uygulama, 1 Ekim 2004 tarihinden itibaren üye ülkelere seyahat edecek tüm petler için zorunlu hale gelmiştir.  Uygulama kapsamında;

Seyahatten en az 3 ay once pet hayvanından alınan kan örneğinin Avrupa Birliği tarafından onaylı bir laboratuvar tarafından kuduz titre testinden geçirilmiş olması gerekmektedir. Yetkili laboratuvardan verilecek ve bu belge, diğer belgelerle birlikte petin seyahati boyunca yanında bulundurulacaktır. Belge alındıktan sonra, aşının koruma süresi bitiminde geciktirilmeden tekrarlanması durumunda bu testin tekrarlanması zorunlu değildir.
 
Kan alımından en az 30 gün önce pet hayvanının kuduz aşısının yapılmış olması gerekmektedir.
 
Pet hayvanının ISO 11784 ve 11785 standartlarına uygun bir mikroçip taşıyor veya dövme ile tanımlanmış olması gerekmektedir. (Dövme’nin okunamaması durumunda pet’in seyahati tehlikeye girebileceğinden Mikroçip tavsiye edilmektedir. Belirli bir geçiş döneminin sonunda dövme işlemi tamamen kaldırılacak ve mikroçip tek geçerli tanımlama sistemi olacaktır.)
 
İl tarım müdürlükleri veteriner hekimi tarafından imzalanmış, pet hayvanının giriş yapacağı ülkenin dilinde ve ingilizce olarak hazırlanmış standart sağlık sertifikası olmalıdır. ( Bu sertifika veriliş tarihinden itibaren 4 ay veya eğer aşının etki süresinin bitiş tarihi 4 aydan daha önce ise, etki bitiş tarihine kadar geçerlidir. Sertifika petin gideceği ülkenin dilinde hazırlanmış olmalı ve boşluklar İngilizce veya bu ülkenin kendi dilinde büyük harflerle doldurulmuş olmalıdır. )
 
İrlanda, Malta,  İsveç ve İngiltere bu yeni kuralların dışında kalmakta olup bu ülkelere giren tüm petlere karantina uygulamasına devam etmektedir. Diğer Avrupa Birliği ülkeleri için yukarıda belirtilen uygulama geçerlidir.
Pet sahipleri bir defada sadece 5 pet ile birlikte seyahat edebileceklerdir.
Konu ile ilgili olarak tüm sorularınızı ve taleplerinizi (0262) 644 0019 no.'lu telefondan bize iletebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Whatsapp İletişim!
Tıkla Ara!